Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Igor Dodon, despre zvonurile că ar fi fugit din țară

2 noi. 2021,, 07:50   Politică
9483 4

Liderul PSRM, Igor Dodon a comentat zvonurile că ar fi fugit din țară, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Acesta susține că nu deține o altă cetățenie decît cea moldovenească și nici nu „intenționează” să o aibă și că va rămîne în continuare în Republica Moldova împreună cu familia și alături de colegii de partid. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Prime Time.

„Mulți sperau că m-am dus din țară, inclusiv din oponenții politici. Eu nu am de gînd să plec din țară. Eu am văzut că unii au spus că gata Dodon și-a luat cetățenia Federației Ruse. Nu am cetățenie altui stat și nici nu intenționez, cetățenia rusească poate să îmi trebuiască în caz dacă voi dori să fiu angajat într-o companie de stat în Rusia, dar nu am așa planuri. Eu rămîn în Republica Moldova. Oferte sînt, de aceea am decis să rămîn în țară. Familia tot e aici, doar acel mare învață la Kazani, la universitate, dar acum este aici că face online orele. De aceea sînt pe loc, sînt alături de colegii din partid, avem foarte mult de lucru.

Ce ține de dosare, eu am fost patru ani președinte al Republicii Moldova, dintre care doi ani am luptat cu regimul cel care a fost, cunoaștem cu toții care a fost, ce pot să îmi incrimineze mie? Ce este acolo în dosar? Un personaj politic care era sub presiune, să fugă din Moldova, să încerce să transmită ceva unui politician care nu acceptă și tot asta filmează cu cameră ascunsă care nu era autorizată care nu poate fi utilizată în procese penale, și toți lucru asta cunosc, asta este un fake, care a fost ridicat în public cu scopul de a favoriza pe cineva la alegeri prezidențiala. Gata nu au nimic.

Eu am refuzat la mandatul de deputat, adică nu am imunitate parlamentară, nu mă ascund după imunitate, nu m-am dus din țară, am fost o săptămînă jumătate, am discutat cu partenerii ruși și am revenit în țară, care imunitate?”, a declarat Dodon.


Fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat pe 18 octombrie 2021 că își dă demisia din funcția de deputat întrucît nu se regăsește în actualul Parlament.

Liderul socialiștilor a spus că va conduce Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Federația Rusă, prin care va încerca să atragă proiecte investiționale în Republica Moldova.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că PSRM ar putea lichida funcția de președintede partid și acesta va fi condus de un comitet și un secretar.

Toate deciziile ar urma să fie discutate și adoptate la congresul din 18 decembrie al formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?