X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Igor Dodon despre protestele din PMAN: „Este o rușine pentru democrație”

27 aug. 2018,, 11:01   Politică
5425 12

Șeful statului, Igor Dodon, a comentat evenimentele de ieri de la protestele organizate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), de către Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” (PAS, PPDA și PLDM) și Partidul „Șor”.

Astfel, Dodon susține că ceea ce s-a petrecut ieri în PMAN „este o rușine pentru democrație”. „Ceea ce au făcut partidele în Piața Marii Adunări Naționale este rușinos pentru democrație și e trist că așa ceva s-a întîmplat în ajunul Zilei Independenței. Nimeni nu are dreptul moral să folosească oamenii ca pe o masă de manevră pentru interesele lor politice. Rușine pentru ei și rușine pentru toți care care au fost la guvernare din 2009 încoace și direct sau indirect se fac de vină pentru asemenea situații penibile în politica moldovenească. Și e periculos pentru țară dacă această ură și acest haos vor ajunge din stradă în Parlament”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că, în urma protestelor organizate de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” – pe de o parte și cele organizate de Partidul „Șor” – pe de altă parte Piața Marii Adunări Naționale a fost împînzită de polițiști, care au împărțit zona în două și au format un cordon viu, pentru a asigura buna desfășurare a întrunirilor.

Partidul „Șor” a organizat „un ospăț” și un concert pentru susținătorii săi în PMAN cu hrișcă și carne înăbușită. În același timp, susținătorii Mișcării „ACUM” protestau împotriva guvernării. Protestatarii Mișcării de Rezistență Națională au înoptat la Monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt pînă în această dimineață cînd au fost evacuați cu forța de către poliție, pentru a se putea desfășura depunerea de flori de către primele persoane în stat, deputați, miniștri, corpul diplomatic acreditat la Chișinău, etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?