X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon despre alegerea președintelui în Parlament

15 dec. 2019,, 10:01   Politică
5755 4

În spațiul public a apărut recent ideea conform căreia Curtea Constituțională (CC) și-ar putea revedea decizia din 4 martie 2016, atunci cînd a decis ca președintele să fie ales direct de către cetățeni, și nu prin votul Parlamentului.

Invitat la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova, Igor Dodon a declarat că actuala componență a CC nu va face asltfel de jocuri, lăsînd să se înțeleagă că republica Moldova va avea, în 2020, alegeri prezidențiale în care șeful statului va fi ales prin vot direct de către cetățeni, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.

Mai mult, șeful statului îi numește „provocatori” pe cei care promovează această idee.

Totodată, Dodon a specificat că alegerile prezidențiale, potrivit legii, trebuie să aibă loc în perioada 23 octombrie-23 noiembrie 2020.

„Provocatorii vorbesc despre asta, în opinia mea. Amintesc că am colectat semnături pentru forma prezidențială de guvernămînt. În al doilea rînd, să modifici Constituția acum prin decizia Curții Constituționale, nimeni din actuala componență a Curții o asemenea decizie nu va lua. Sunt sigur că actuala Curte Constituțională nu va face asemenea jocuri.


O altă modalitate de a schimba Constituția sînt prin inițiativa a 34 de deputați”, a spus Dodon, menționînd că doar socialiștii au 34 de mandate în Legislativ, însă nu au de gînd să promoveze o astfel de inițiativă. „Nu știu despre ceilalți”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?