Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon: Demontarea regimului oligarhic va fi finalizată pînă la sfîrșitul lunii august

24 iul. 2019,, 16:35   Politică
3913 2

Cel mai greu lucru din această perioadă, după crearea coaliției de guvernămînt, a fost încercarea de a face față boicotului și sabotajului din partea liderilor unor structuri de stat, numiți pe parcursul ultimilor ani de Partidul Democrat.

Despre acest lucru a anunțat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu exclusiv acordat site-ului Noi.md.

"Unii funcționari de rang înalt au înțeles imediat că puterea s-a schimbat și și-au dat demisia. Dar există încă foarte mulți, la diferite nivele, și la nivel de oficiali de rang înalt ai unor structuri de stat, și la nivel de adjuncți, și la nivel de muncitori obișnuiți, care au sabotat. Și vreau să vă spun că și la această etapă ne confruntăm activ cu acest sabotaj. Eu cred că această primă etapă a așa-numitei demontări a puterii oligarhice, încă nu a luat sfîrșit. Da, într-un șir de structuri importante precum Curtea Constituțională, Procuratura și altele, primele persoane au plecat, dar noi nu am numit alte persoane acolo. Adică, în acele discuții pe care le avem la nivelul conducerii țării, planificăm undeva pînă la jumătatea sau pînă la sfîrșitul lunii august să finalizăm procesul de demontare și de numire a unor noi persoane care să corespundă tuturor criteriilor", a declarat șeful statului .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?