Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Igor Dodon condamnă războiul și mulțumește României pentru energia livrată

28 noi. 2022,, 13:20   Politică
4208 0

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a declarat că condamnă războiul pornit de Rusia în Ucraina, calificînd drept gravă situația privind atacurile lansate asupra sistemului energetic al țării vecine, dar și efectele resimțite în țara noastră.

„Este foarte tragic pentru noi, din cauza la aceste bombardamente ale Federației Ruse spre Ucraina noi am rămas fără energie electrică şi eu cred că asta este foarte grav”, a spus Dodon.

Fiind întrebat de jurnaliști dacă condamnă acțiunile Rusiei, fostul președinte al Republicii Moldova a oferit un răspuns afirmativ.

„Evident. Noi am rămas fără lumină, și Dumneavoastră, și eu acasă la mine. La Buiucani mai repede s-a aprins, dar în unele regiuni a durat și 24 de ore. Închipuiți-vă, ce poate fi la iarnă, cînd în plină iarnă ar putea să se stingă lumina pe o sutcă... Ce fac oamenii?”, a întrebat retoric Igor Dodon.

Totodată, fostul șef al statului este de părere că ar fi oportun să fie căutată o soluție tehnică, iar în context a exprimat recunoștință României pentru curentul livrat țării noastre, scrie Noi.md cu referire la Publika.


„Trebuie de găsit o soluţie tehnică, dacă procurăm energie electrică de la români, iar pentru asta trebuie să le spunem mulțumesc, chiar dacă e mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectați, malul drept al Nistrului măcar”, a menționat Igor Dodon.

8
6
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?