Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon cheamă PAS și PPDA să iasă din Alianța Haosului

3 iul. 2020,, 16:00   Politică
4065 14

Președintele țării, Igor Dodon, cheamă deputații din opoziție, PAS și PPDA, să participe la ședința Parlamentului și să susțină inițiativele sociale ale Guvernului.

„Să iasă cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului, unde i-a ademenit Plahotniuc și Șor, să asigure cvorumul necesar pentru ca banii să ajungă imediat la oameni. Apoi, dacă s-au împăcat cu oligarhii, pot să revină în alianță cu hoții miliardului”, spune Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Șeful statului a menționat că urmare a acțiunilor de corupție, care au loc în ultima perioadă în Parlament, când grupările oligarhice încearcă să preia controlul asupra instituției, s-a format o coaliție împotriva cetățenilor, Sandu-Candu-Plaha-Șor, care blochează inițiativele sociale ale Guvernului.

Președintele a amintit că proiectele asumate de executiv prevăd dublarea salariilor medicilor, ajutorul de 700 de lei pentru 660 de mii de pensionari, dar și alocarea a 100 de milioane de lei pentru agricultori. Totodată, potrivit inițiativelor, urmează a fi alocate 50 de milioane de lei pentru a crea infrastructura la platformele industriale și alte 20 de milioane pentru programul “Prima Casă 6”, destinat militarilor.

„Iată ce blochează partidele oligarhice și complicii lor din Parlament, sub un pretext complet fals, precum că se dorește ca aceste legi să fie dezbătute în Parlament. Ce să dezbatem stimați deputați, dacă le dublăm medicilor salariile? Dacă ajutăm pensionarii? Dacă ajutăm agricultorii?”, spune Igor Dodon.


Președintele a precizat că alianța Sandu-Candu-Plaha-Șor nu vrea ca acești bani să ajungă la oameni, iar în țară să fie instituit haosul. „Ei astăzi formează împreună Alianța Haosului. Pentru asta se cheltuie milioane de euro pe cumpărarea de deputați, de către niște indivizi care, pe de altă parte se tem să demită Guvernul actual deoarece nu sunt capabili să-și asume responsabilitatea grea pentru gestionarea crizei”, a mai adăugat șeful statului.

Președintele a asigurat, că împreună cu Guvernul va face tot ce este posibil ca banii să ajungă cât mai repede la cetățeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?