Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon anunță rezultatul întrevederii cu liderii partidelor și le face o altă invitație

26 mar. 2019,, 17:45   Politică
3741 0

Președintele țării Igor Dodon a făcut declarații de presă după întîlnirea cu liderii PSRM, PDM și cei ai blocului ACUM.

Astfel, după o lună de blocaj, astăzi, liderii invitați la președinție au dat dovadă de respect față de instituția prezidențială și s-au așezat la masa de discuții, spune președintele, citat de Noi.md

Potrivit lui, liderii celor două partide și cei au blocului ACUM au spus că nu doresc anticipate, iar fiecare și-a expus propria viziune privind felul în care va arăta majoritatea parlamentară.

“Toți au spus ca sînt gata de anticipate dar am văzut disponibilitatea de a evita alegerile anticipate. Cred ca cetățenii aceasta și așteaptă. Am simțit disponibilitatea din partea partidelor să creeze o guvernare dar cum să o creeze, sînt opinii diferite. Indiferent de forma în care se dorește formarea unei guvernări, important că se dorește dialog. Este un pas înainte. La ce formulă vom ajunge, cel fel de majoritate vom avea, aici ține nu de președinte dar de fiecare partid în parte”, a spus Dodon.

Pentru a mișca lucrurile din loc, președintele va continua să ducă rolul de mediator între partide și a invitat din nou liderii celor trei formațiuni la discuții, însă, de această dată, la aceiași masă.


„Le-am sugerat sa găsească posibilitatea să discute între ei și le-am declarat că nu voi accepta o majoritate parlamentară formată din transfugi. Dacă va fi o majoritate parlamentară, sau o candidatură la funcția de prim-ministru propusă de doua partide fără transfugi, atunci voi accepta. Dacă se va merge pe varianta cu transfugii nu voi accepta. Sper că după întrevederea de astăzi vor începe si unele discuții bilaterale între partide. Dar eu voi continua sa moderez, să joc rolul de mediator între aceste partide. Pentru a motiva, invit conducerea acestor partide pe data de 2 aprilie la președinție, iar dacă încep discuțiile între ei pînă atunci este și mai bine”, a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?