X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon anunță cînd va fi lansarea Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă

25 dec. 2021,, 13:15   Politică
1385 2

Igor Dodon, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, a oferit detalii despre lansarea și activitatea organizației.

Fostul președinte al țării a anunțat că lansarea oficială a Uniunii de Afaceri va avea loc la finalul lunii ianuarie 2022, transmite Știri.md.

„În calitate de conducător al Uniunii, am sarcina să ajut agenții economici din Republica Moldova să găsească parteneri din Federația Rusă și să reușim atragerea, în următorul an, a minimum 3-4 investitori mari, strategici în țara noastră. Aceasta ne va permite să creăm mii de noi locuri de muncă”, a declarat el, în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV.

Președintele Uniunii a mai anunțat că, în februarie-martie, va fi lansat un concurs de granturi pentru startup-uri.

„E inițiativa colegilor ruși, care doresc să deschidă noi direcții în Republica Moldova și sînt gata să finanțeze aceste proiecte”, a precizat ex-deputatul.


Igor Dodon a mai spus că în 2022 pe oamenii de afaceri din Republica Moldova îi așteaptă multe proiecte interesante.

Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă a fost înregistrată la 30 iunie 2021 și este administrată de Igor Dodon. Despre asociație el a anunțat la 18 octombrie curent, cînd a comunicat că pleacă din Parlament și din funcția de președinte al PSRM.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?