Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon: Am votat pentru un primar care să facă față provocărilor

20 mai. 2018,, 12:38   Politică
3311 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce și-a exercitat dreptul la vot, a declarat că a votat pentru un primar de Chișinău care să facă față provocărilor.

Șeful statului a îndemnat locuitorii municipiului să-și dea votul pentru un Chișinău mai bun, pentru un candidat cu abordări reale, transmite IPN.

„Cel puțin opt din zece chișinăuieni nu sunt mulțumiți de situația din Chișinău, de aceea am votat pentru un primar care, comparativ cu alți candidați, este cel mai bun”, a spus Igor Dodon. Potrivit președintelui, în campania electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău s-a făcut puțină geopolitică, iar cel care va veni în fruntea Chișinăului ar fi bine să meargă pe aceeași cale.

Cel puțin o pătrime din alegatori trebuie sa se prezinte la urnele de vot pentru ca alegerile sa fie validate. Câștigă alegerile candidatul care obține mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întrunește numărul necesar, se organizează turul doi, peste două săptămâni, unde trec primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în doua săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleași liste electorale, cu aceeași candidați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?