Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Igor Dodon, acuzat de procurori că a comis mai multe încălcări în timp ce se afla în arest la domiciliu

18 aug. 2022,, 13:04   Politică
3736 0

Fostul președinte Igor Dodon a folosit un telefon mobil performant, pentru a interacționa cu alte persoane pe rețelele de socializare, conform procurorului Petru Iarmaliuc.

Ofițerul afirmă că politicianul a transmis terților telefonul său mobil, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Conform acuzatorului, Dodon a comis mai multe încălcări în timp ce se afla în arestul la domiciliu. Petru Iarmaliuc a punctat că unul dintre dispozitive a fost transmis terțelor care nu se află actualmente în Republica Moldova.

„S-a folosit de mijloace tehnice care permiteau să comunice prin Telegram și să interacționeze cu alte persoane despre cauza penală. A folosit un telefon mobil de model iPhone 13 Pro Max de pe 26 mai pînă pe 10 iunie, cînd numărul l-a introdus în alt aparat, iar acel telefon a fost transmis altei persoane. Persoana nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. Urmează să stabilim ce legături au”, a declarat Iarmaliuc.

Din afirmațiile procurorului nu este clar care dispozitiv anume a fost transmis de către Dodon, iPhone-ul sau celălalt telefon, în care a introdus cartela.


Procurorul a menționat că în ședințele de judecată precedente învinuitul declara că utilizează un telefon mobil cu simplu, cu butoane.

Joi, instanța decide dacă se va prelungi mandatul de arest a lui Igor Dodon. Sentința urmează să fie pronunțată la 15:00, iar politicianul susținea înaintea audierilor că „guvernarea a însușit cheile de la pușcărie” și că ar intenționa să îl condamne cît mai repede.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?