Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Igor Dodon a refuzat numirea lui Radu și Ciubuc în funcția de miniștri

19 sep. 2018,, 23:30   Politică
4369 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să semneze decretele privind numirea celor doi miniștri propuși de PDM, transmite Noi.md

Potrivit lui, aceștia nu sînt în star să realizeze ceva pînă la alegeri. El a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni în direct al un post de televiziune privat.

Potrivit legislației din Republica Moldova, președintele trebuie să semneze decretele de numire în funcție ca cei desemnați de premier să devină membri ai Guvernului.

El a mai spus că în această seară i-a trimis o scrisoare premierului Pavel Filip în car l-a anunțat că nu va semna decretele. El a spus că nu are nimic cu cei doi candidați, dar consideră că fiecare trebuie să se ocupe cu ceea ce știe să facă.

Dodon a menționat că Silvia Radu, car a fost înaintată la funcția de ministru al sănătății, nu are studii în domeniul medical. Cu privire la Nicolae ciubuc, care a fost propus la funcția de ministru al Agriculturii, el are îndoili privind integritatea acestuia.


Amintim că, în data de 18 septembrie, în cadrul unui briefing de presă susținut de Vlad Plahotniuc și premierul Pavel Filip, cei doi au anunțat că noul ministru al Sănătății este fostul primar general interimar al Capitalei Silvia Radu, iar noul ministru al Agriculturii — Nicolae Ciubuc, care a deținut funcția de șef al Agenției pentru Intervenții și Plăți pentru Agricultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?