Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Igor Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului

27 ian. 2019,, 18:06   Politică
4298 2

Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Igor Dodon a participat la ceremonia de comemorare a celor 6milioane de evrei, exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dintre care 350 000 pe teritoriul Moldovei.

Acum 74 de ani, armatele sovietice au eliberat lagărul de concentrare Auschwitz, unde naziștii au exterminat cu cruzime milioane de oameni, iar această zi – 27 ianuarie – prin decizia Organizației Națiunilor Unite, a fost declarată Zi Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, a remarcat Dodon.

"Tragedia Holocaustului a devenit simbol al tragediei și durerii, a cruzimii necruțătoare și a disprețului față de viața omului. Respectînd memoria, noi trebuie să privim spre viitor. Crime asemănătoare Holocaustului nu trebuie să se mai repete. Este datoria noastră comună și, fără exagerare, este cea mai importantă și actuală sarcină a comunității mondiale. Cu regret, țin să menționez că și astăzi ne confruntăm cu încercări de a dezbina societatea pe motive naționale, rasiale și religioase, cu manifestări de antisemitism, rusofobie, agresivitate față de alte popoare, culturi și tradiții. Sîntem obligați să contracarăm aceste amenințări. Să apărăm împreună pacea și libertatea oamenilor, dreptul statului și al popoarelor la propria cale de dezvoltare", a declarat Dodon în cadrul ceremoniei de comemorare.

El a amintit că în timpul vizitei în Statul Israel, în luna decembrie 2018, a primit numeroase adresări din partea evreilor originari din Moldova, cu rugăminte de a amenaja teritoriul pe care se află cimitirul evreiesc din Bălți. Acest lucru va fi realizat, a spus Dodon. De asemenea, Administrația Președintelui va acorda susținere deplină în construcția Muzeului de Istorie a Evreilor din Moldova.

Dodon a mai anunțat că va înainta mai multe inițiative legislative cu privire la interzicerea definitivă a propagandei fascismului în Republica Moldova și tragerea la răspundere a celor care promovează aceste idei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?