Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Igor Dodon a dezlegat taina „kuliokului" din filmulețul cu Plahotniuc

21 mai. 2020,, 07:40   Politică
7813 12

Președintele țării, Igor Dodon, a reiterat poziția sa față de situația în care a apărut în cadrul înregistrării, unde apare alături de ex-democrații Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, în cadrul unei întrevederi din vara anului trecut, precizînd că videoul a fost trucat, nu știe cine este Cornel al cărui nume apare în filmuleț și nici nu știe ce se afla în „kuliok-ul” (n.r. punga) cu inscripția calendarului.

Declarațiile au fost făcute de șeful statului în cadrul emisiunii UNInterviu.

„Înțelegeam foarte bine că Plahotniuc face diferite provocări. El a început să întindă mîna, iar eu am arătat că nu. Faptul că au apărut diferite voci, cu Cornel, asta e trucat. Ei sînt specialiști în asta. Întrevederea a fost, încercări de a mă provoca au fost, eu eram conștient de faptul că se regizează lucrul acesta. Cînd am putut să refuz unele lucruri, am refuzat. Cei care încearcă să spună că sînt pasibili de investigații, nu e absolut nimic. A fost o provocare, nu m-am dat la această provocare. Eu cred că mi-am obținut scopul principal”, a declarat Igor Dodon.

În același timp, Igor Dodon susține că întrebînd „iar umblați cu kulioacele” în cadrul filmulețului, a produs o eroare, deoarece a dorit să zică (borsetka).

Șeful statului a precizat că „Am vrut să-i spun că iar umblați cu „borsetcile”, dar m-am încurcat. Nu au mai fost așa „kulioșele”. Ei încearcă să mă destabilizeze, să fac greșeli”, adăugînd că nu știe ce era în punga care apare în imagini.


Amintim că deputatul Iurie Reniță a publicat pe 18 mai o secvență video de la întrevederea dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care ar fi avut loc la sediul Partidului Democrat încă atunci cînd Plahotniuc era liderul formațiunii. Cei trei ar discuta despre conținutul unei sacoșe negre, ce era transmisă de către o persoană pe nume Costea și ar urma să ajungă la cineva pe nume Cornel. Parlamentarul cere Procuraturii Generale să precizeze dacă aceste imagini au fost examinate în cadrul investigației privind dosarul de finanțare a PSRM, clasat la începutul lunii martie 2020 din lipsa faptului infracțiunii.

Drept reacție la filmulețul publicat de Iurie Reniță, Igor Dodon a precizat că „tentativele oligarhiei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă. Am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut.”

Procuratura Generală a spus că nu se poate autosesiza pe marginea imaginilor video publicate de către deputatul Iurie Reniță, deoarece „procuratura nu cunoaște cît de veridice sînt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?