Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Igor Dodon a apreciat vizita sa în SUA și discursul de pe tribuna ONU (VIDEO)

3 oct. 2019,, 16:21   Politică
2520 3

Partenerii internaționali ai Moldovei, atît cei din Vest, cît și cei din Est, manifestă un interes sporit față de procesele care au loc astăzi în țara noastră.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe postul de televiziune NTV Moldova.

„Cred că vizita a fost una de succes. Discursul de pe tribuna ONU a fost remarcat de toți, inclusiv de criticii care au manifestat un interes suplimentar față de acest discurs. Și dacă cineva putea să nu-l observe, atunci critica din partea partenerilor și oponenților noștri a trezit un interes suplimentar.

Dar, pe lîngă aceasta, în cadrul acestei vizite au fost susținute mai multe întrevederi. În contextul schimbărilor care au început în Moldova la 8 iunie cred că aceste întrevederi au devenit un pas din partea noastră pentru a explica clar situația care s-a creat astăzi în Moldova. Precum și pentru a mulțumi comunității mondiale, partenerilor noștri strategici pentru sprijinul acestor schimbări în republică. Să spunem direct, niciodată între principalii jucători geopolitici nu a fost un astfel de consens politic exterior pe marginea Moldovei”, a declarat Președintele.

Igor Dodon a reamintit că doar în septembrie el a susținut întrevederi cu lideri ai 15 țări. Potrivit lui, el a simțit atît în rîndurile partenerilor din Vest, cît și ale celor din Est un interes sporit anume față de acest format politic care s-a creat acum în Moldova.


„Pentru Rusia, Europa, Statele Unite la fel a fost o premieră cînd trei jucători atît de puternici au ieșit cu un front comun, susținînd noul Guvern moldovenesc. Pentru ei acest lucru a fost un fel de încercare a modului în care se poate coopera pe viitor. Dacă această abordare a funcționat în cazul Moldovei, atunci ea poate fi aplicată și alte țări și regiuni…”, a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?