Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Igor Boțan, dezamăgit de decizia ministrei Justiției

6 noi. 2019,, 14:18   Politică
3668 1

Directorul executiv al „Asociației pentru Democrație Participativă”, Igor Boțan, unul dintre membrii comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general, se arată total dezamăgit de decizia ministrei Justiției, Olesea Stamate, de a anula concursul.

Asta la cîteva zile după ce 4 candidați din 16 au fost selectați pentru a fi prezentați Consiliului Superior al Procurorilor, care urma să aleagă un singur candidat și să-l înainteze șefului statului, transmite unimedia.info.

Igor Boțan, membru al comisiei din partea soietății civile, a declarat, pentru UNIMEDIA, că refuză să comenteze decizia Ministrei Justiției, de a anula concursul pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general.

„Vreau sa uit despre faptul că am participat la acest concurs. Atunci cînd voi uita despre acest concurs poate voi avea o opinie referitoare la cele întîmplate”, a menționat directorul executiv al „Asociației pentru Democrație Participativă”.

Reamintim că la 29 octombrie, Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general a ales patru persoane, care urmau să fie propuse ulterior CSP-ul pentru a alege un singur candidat la șefia PG.


Potrivit lui Igor Boțan, comisia „și-a desfășurat activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul, cu legea și prevederile Constituției”.

Astăzi, Ministra Justiției a declarat că va emite un ordin prin care vor fi anulate rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit acesteia, un membru al comisiei a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților la șefia PG.

Menționăm că, din componența comisiei create de Ministerul Justiției au făcut parte Olesea Stamate (ministra Justiției), Raisa Botezatu (fostă judecătoare), James Hamilton (expert internațional în domeniul procuraturii, fost procuror general al Irlandei), Sergiu Baieșu (doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova), Igor Boțan (director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al soietății civile;), Dumitru Postovan (expert național desemnat de Președintele Parlamentului), Tatiana Buianina (psiholog, membru fără drept de vot).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?