X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ignatiev, după negocierile de la OSCE: Nu am rezolvat nicio problemă

2 dec. 2022,, 15:48   Politică
3024 0

După negocierile în formatul 1+1 de la Chișinăul la OSCE, pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Igantiev a declarat că nu s-a ajuns le vreo înțelegere, scrie bani.md.

Potrivit așa-numitului ministru de Externe de la Tiraspol, s-a convenit pentru o nouă întîlnire pînă la sfîrșitul anului, dar deja în regiunea separatistă.

„Nu am rezolvat nicio problemă. Detailat am abordat problema importului de medicamente. Or, rezolvarea e foarte simplă. Modelul elaborat de partea moldovenească trebuie doar implementat”, a punctat Ignatiev.

Referindu-se la livrările de energie electrică de către centrala de la Cuciurgan, Ignatiev a precizat că: „Reprezentanții grupului economic cu omologii din Republica Moldova au discutat această problemă. Separat de reprezentanții politici ne-am înțeles să vorbim, pentru ca discuția să fie mai eficientă și productivă”.

Amintim că, Centrala de la Cuciurgan a sistat livrările de curent către Republica Moldova după ce Gazprom a redus livrările de gaz. În consecință Chișinăul s-a reorientat către piața din România. Or, prețul mediu de achiziție este de 230 euro MW/h, în timp ce lumina de la Cuciurgan costa 77 USD mW/h.


La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 mil. metri cubi/zi, respectiv Chișinăul trimite 2,3 mil. metri cubi în stînga Nistrului, iar restul sînt destinați malului drept.

5
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?