X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Ignatiev: Chișinăul cere Transnistriei să se adreseze Rusiei cu privire la problema gazului

19 oct. 2021,, 14:42   Politică
3944 2

În cadrul unei întîlniri a reprezentanților politici, care a avut loc pe 18 octombrie la biroul Misiunii OSCE la Chișinău, partea moldovenească, în loc să înceapă să discute despre criza transporturilor, a cerut Transnistriei să se adreseze Rusiei cu privire la problema gazului.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul afacerilor externe al RMN autoproclamate Vitali Ignatiev într-un interviu acordat postului TV transnistrean Pervîi Pridnestrovski, transmite Noi.md.

„Din anumite motive, partea moldovenească ne-a cerut imediat să apelăm la Rusia în ceea ce privește gazul. Ce are transportul și Hotărîrea de protocol în comun cu subiectul gazului? Speculațiile sînt un lucru inacceptabil. I-aș numi cinici, pentru că oamenii au probleme aici și acum, și ele au fost create cu participarea Moldovei. Am citit mesajul oficial al părții ucrainene, în care se arată că Kievul a fost de acord cu propunerea Chișinăului de a introduce restricții începînd cu 1 septembrie”, a spus Vitali Ignatiev.

În același timp, potrivit ministrului, reprezentanții Republicii Moldova au recunoscut temeinicia cerințelor transnistrene în ceea ce privește trecerea vehiculelor de reanimare peste granița ucraineană. Acum această problemă este rezolvată la nivel legislativ. Potrivit acestora, rezultatele vor fi comunicate în viitorul apropiat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?