X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ignatiev: Acțiunile Chișinăului poartă un caracter distructiv

18 iun. 2018,, 10:33   Politică
3433 6

Reprezentanții Tiraspolului consideră drept „distructiv” proiectul de rezoluție care va fi dezbătut la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU, privind retragerea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană.

Declarația aparține pretinsului ministru de Externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, care a ținut să sublinieze, într-un interviu, că „în afară de forțele de pacificare, nu există alt contingent militar al Rusiei în Transnistria”.

„Această acțiune poartă un caracter distructiv, deoarece e îndreptat spre zădărnicirea operațiunii de pacificare din Transnistria”, a spus Ignatiev.

Așa-numitul diplomat a accentuat că trupele ruse de ocupație (Grupul Operativ al Trupelor Ruse) este parte a misiunii ruse de pacificare, deoarece asigură rotația militarilor ruși.

Ignatiev mai spune că decizia privind retragerea trupelor ruse„nu poate fi luat fără a ține cont de poziția poporului Transnistriei”.


Săptămîna trecută, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat că rezoluția privind retragerea trupelor de ocupație ruse din regiunea transnistreană va fi dezbătută de ONU la 22 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?