X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Huiduieli la adresa Valentinei Buliga, în fața Parlamentului (FOTO)

5 sep. 2018,, 09:46   Politică
3865 2

Membrii Mișcării de Rezistență ACUM au protestat astăzi la sediul Parlamentului, cerînd demisia deputatei PD Valentina Buliga, informează Noi.md.

Nemulțumirea a fost provocată de condamnarea recentă a Republicii Moldova la CtEDO, în dosarul unui pensionar din raionul Glodeni, închis la Spitalul de Psihiatrie după ce a lovit-o în 2014 pe Valentina Buliga, pe atunci ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. În urma condamnării, statul a fost obligat să-i achite pensionarului despăgubiri de peste 7500 de euro.

Manifestanții au venit la sediul Parlamentului cu pancarte pe care era scris: „Buliga, întoarce banii”, „Buliga, cere-ți scuze”, „Demisia, Buliga”, "Jos psihiatria politică!".

Totodată, protestatarii au cerut tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de condamnarea Republicii Moldova la CtEDO în acest dosar.

„Acest caz este unul șocant, nu s-a mai întîmplat de cînd sîntem în acest spațiu așa-zis democratic ca un cetățean să ajungă pe un asemenea motiv la psihiatrie. Este dezonorant ce s-a întîmplat. Toți au dreptul să trăiască confortabil în acest stat, toți cei care au contribuit la bugetul statului, dar să nu fim atît de ticăloși încît toți ai lor să fie asigurați, iar de restul nu le pasă”, a menționat Chiril Moțpan, reprezentant al Mișcării de Rezistență ACUM.


Menționăm că incidentul s-a produs în anul 2014, cînd, în timpul unei întîlniri în teritoriu, pensionarul Mihai Dogotari s-a plîns Valentinei Buliga că primește o pensie prea mică. Nemulțumit de răspunsul primit, bărbatul a lovit-o pe față pe funcționară, iar ulterior a fost internat forțat la spitalul de psihiatrie pentru șapte zile. Rudele s-au adresat avocaților de la Promo-LEX, care au și depus o plîngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?