Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Hotărît! Simbolul Partidului Noua Opțiune Istorică - „PAȘ” nu va fi înregistrat

8 iul. 2021,, 13:22   Politică
2375 0

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins la ședința din 7 iulie recursul Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit Partidul Alternativă și Șanse, în privința deciziilor Curții de Apel și Comisiei Electorale Centrale care au n-au acceptat înregistrarea simbolului partidului - „/PAȘ/”.

„Recursul depus de Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”, reprezentat de președintele Chesari Ludmila, se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, notează CSJ în decizie.

Recursul a fost examinat de magistrații Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh.

Amintim că la ședința din 28 iunie judecătorii Curții de Apel au respins recursul Partidului Noua Opțiune Istorică.

Adresarea la CA a urmat după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică pentru că ar semăna foarte mult cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate. Practic, este vorba de formațiunea politică, care, de curînd, și-a schimbat denumirea în Partidul Alternative și Șanse, ceea ce abreviat ar însemna PAȘ. Mai mult, vizual simbol se aseamănă cu cel al PAS.


„Consideram refuzul ca fiind neîntemeiat. Este litera Ș la final și ăsta e criteriul de delimitare și este o deosebire ce nu poate fi neglijată”, a declarat în apărarea sa un reprezentant al Partidului Alternative și Șanse.

Forța politică urma să prezinte o nouă variantă a simbolului, însă, acest lucru nu s-a întîmplat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?