Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Hogan, despre construcția Ambasadei SUA pe teritoriul Stadionului Republican

29 iun. 2019,, 12:25   Politică
7229 21

Ambasadorul american Dereck Hogan confirmă că Statele Unite au nevoie de terenul de la Stadionul Republican pentru a construi o nouă misiune diplomatică și spune că dacă tranzacția va fi încheiată, atunci totul va fi făcut într-un mod transparent, iar din banii plătiți pentru terenul din centrul capitalei ar putea fi construite alte atracții turistice.

Hogan a spus că ambasada SUA are astăzi peste 300 de angajați și că aceștia sînt dispersați în mai multe locuri în Chișinău, întrucît actualul spațiu este unul prea mic.

„Noi avem nevoie de un loc unde să poată lucra toți cei 300 de angajați din ambasadă, avem nevoie de un loc mai securizat. Noi înțelegem că Stadionul Republican ocupă un loc special în inima moldovenilor, dar eu pot să va asigur dacă tranzacția ar fi finalizată, procesele privind negocierea unui preț cu Moldova și toate procedurile vor fi făcute într-un mod transparent și cu suma aceea de bani vor fi foarte multe oportunități de a construi alte zone sau atracții turistice”, a declarat Hogan în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Ambasadorul american a mai precizat că prin acest proiect orașul va fi mai frumos și că lucrările de construcție vor fi coordonate cu Guvernul.

„Noi sîntem încîntați că vom discuta cu Guvernul nou despre acești pași, dar asta poate dura încă vreo 5 sau chiar 7 ani, este un proces foarte lung, din cauza nivelului de securitate și cerințe. sîntem gata să începem acest proces. Sigur că procesul va fi condus de Guvernul de la Chișinău și va fi unul transparent. sîntem pregătiți să vorbim cu cetățenii Republicii Moldova, să le ascultăm opiniile”, a menționat Hogan.


La 18 iunie, Guvernul Filip a decis într-o ședință să acorde terenul de la Stadionul Republican ambasadei SUA. Decizia este una fără efecte juridice, întrucît la acea oră era în funcție deja Guvernul Sandu.

Președintele Igor Dodon a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că există și alte terenuri în capitală care pot fi puse la dispoziția SUA pentru a construi o nouă ambasadă și că asupra acestui subiect se va discuta în continuare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?