Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Hahn, întrebat dacă UE și SUA s-au implicat în soluționarea crizei de la Chișinău

19 iun. 2019,, 16:20   Politică
2684 1

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi la Chișinău, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, a fost întrebat de jurnaliști dacă UE a influențat cumva negocierile privind formarea unei coaliții de guvernare.

Comisarul european a subliniat că deși există un interes major al marilor puteri pentru stabilitate în regiune, decizia cu privire la formarea unei coaliții aparține liderilor politici de la Chișinău.

„Am fost aici cu două săptămîni în urmă ca să-mi fac o impresie despre cum decurg negocierile în vederea formării unei coaliții. Ceea ce pot spune e că într-un final, aceasta a fost o decizie suverană a partidelor și liderilor politici din țară de a forma o coaliție. Cred că există, într-adevăr un interes sporit, chiar unic pentru R. Moldova, care vine și din partea UE, Rusiei și SUA, în ultimii ani - un interes puternic într-un viitor stabil al Moldovei, care ar asigura și mai multă stabilitate în regiune. Cred că asta contează și sîntem bucuroși că a fost posibilă crearea unui guvern. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-l susține”, a explicat Hahn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?