Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul va încuraja independența financiară a autorităţilor locale

2 aug. 2019,, 12:00   Politică
2455 0

Guvernul Moldovei va promova independența financiară a autorităților locale, precum și va renunța la practica fostelor autorități de distribuire a banilor după criterii politice.

Acest lucru a fost declarat de premierul Maia Sandu în timpul unei vizite în raionul Strășeni, unde a avut o întrevedere cu reprezentanții autorităților locale, transmite Noi.md.

Maia Sandu, primarii și membrii consiliilor locale din raionul Strășeni au discutat despre cele mai importante probleme ale comunităților pe care le reprezintă: curățarea rîului Bîc, alimentarea copiilor, construirea și repararea drumurilor, construirea sistemelor de gazeificare și canalizare și multe altele.

Un dialog deschis a avut loc cu privire la schemele de corupție existente la nivelul autorităților centrale și locale.

Premierul a ţinut să menţioneze că nu va tolera existența acestor scheme și că speră la sprijinul din partea autorităţilor locale în eradicarea lor. Maia Sandu a cerut reprezentanții autorităților locale utilizarea și distribuirea corectă a banilor statului și a declarat că practica de distribuire a banilor conform criteriilor politice este ilegală și nu va fi tolerată de Guvernul pe care îl conduce.


În același timp, premierul a menționat că Guvernul va promova independența financiară a autorităților locale și a făcut apel la ajutorul lor, ele fiind cele care lucrează direct cu cetățenii. Maia Sandu a subliniat că autoritățile locale ar trebui să lucreze pentru cetățeni, nu pentru putere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?