Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Guvernul și Parlamentul ar putea veni cu o serie de demisii și numiri

30 iul. 2021,, 07:48   Politică
3775 12

„Marea curățenie” a sistemului va începe de la prima ședință a noului Guvern, pentru instituțiile subordonate Executivului și de la viitoarea ședință a Parlamentului, pentru instituțiile subordonate Legislativului.

O spune vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi. Potrivit lui, persoanele certate cu legea nu se vor mai regăsi în instituțiile de stat, iar deficitul de cadre nu este un motiv pentru a lăsa în funcții persoane corupte, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Vicepreședintele Parlamentului spune că la prima ședință a viitorului Cabinet de Miniștri va fi înlocuită conducerea agențiilor care se subordonează Executivului. De asemenea, vor fi decapitate și instituțiile aflate în subordinea Parlamentului, cu respectarea strictă a legii.

„Imediat ce va fi votat, Guvernul va veni cu o serie de demisii și numiri. Parlamentul în următoarea săptămînă va demite conducerea instituțiilor care sînt subordonate Legislativului. E un proces firesc, acolo unde numirea este politică, nu are sens să tărăgănăm. Acolo unde procesul de demitere este mai îndelungat, vom respecta procedura. Noi vrem să dăm un exemplu de democrație, europenism, respectare a legii. Va fi schimbată conducerea la APP, ASP. Și la CNA trebuie schimbată conducerea, fără îndoială”, a spus Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la JurnalTV.

Mihai Popșoi afirmă că persoane corupte din instituțiile publice ar încerca să mimeze afinități cu viziunile noii guvernări pentru a fi menținute în funcții.


„Orice încercare de a te pune bine cu noua guvernare atît timp cît ai păcate, ai furat, ai tratat oamenii cu încălcarea legii, nu te ajută lingușeala. Oamenii cumsecade care au lucrat cu toți, dar nu au comis abuzuri, n-au de ce să le fie frică, pe ei nu-i paște niciun pericol. Noi înțelegem că există deficit de cadre în sistem, dar acest lucru nu este o scuză pentru a păstra oamenii toxici”, a mai spus Popșoi.

Printre instituțiile publice responsabile față de Parlament se regăsesc: Banca Naţională, Consiliul Concurenţei, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Autoritatea Națională de Integritate , Comisia Electorală Centrală , Consiliului Audiovizualului ș.a.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?