Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul Recean, la 100 de zile de mandat - părerile experților

31 mai. 2023,, 20:00   Politică
2816 1

Noului premier, Dorin Recean, i-a reușit să aplaneze încercările de destabilizare a situației politice din Moldova, însă rezultate mai concrete vor putea fi văzute peste o perioadă de guvernare mai îndelungată, spun experții.

100 de zile de guvernare este prea puțin ca să așteptăm rezultate de la Guvernul Recean, dar acesta are o comunicare mai bună cu presa și cetățenii.

La fel, el își propune să se axeze pe investiții în domeniul infrastructurii", a comentat pentru Radio Moldova analistul politic Victor Ciobanu.

„Este o perioadă mult prea mică pentru schimbări majore. Deocamdată, asistăm la o repornire mai mult inerțială, decît grație unor măsuri foarte concrete ale Guvernului. Faptul că situația este relativ stabilă deja este un plus. Aștept de la Guvern măsuri mai incisive, repornirea motoarelor economiei”, a mai spus Ciobanu.

Un alt expert, Ion Tăbîrță, a spus că, odată cu venirea lui Dorin Recean la guvernare, au scăzut din intensitate mișcările stradale și destabilizările social-politice în Moldova.


„Prestația dumnealui în ieșirile publice creează sentimentul că ține lucrurile sub control, însă termenul este foarte mic. Acum noi mai degrabă vorbim despre anumite percepții ale mandatului lui de 100 de zile. Rezultatele concrete le vom vedea după o perioadă mai lungă”, a mai menționat Ion Tăbîrță pentru aceeași sursă.

Guvernul Recean a fost votat de Parlament pe 16 februarie cu votul a 62 de deputați.

4
1
0
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?