X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Guvernul interimar ar putea primi dreptul de a avea obligațiuni extinse, deputat

26 feb. 2021,, 07:05   Politică
2871 6

Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, susține că în cazul în care Maia Sandu va continua să refuze desemnarea candidatului la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, actualul Guvern interimar va primi drepturi de la această majoritate să aibă obligațiuni extinse.

Socialistul a declarat, la o ediție specială la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că peste 70 de deputați s-au arătat dispuși să susțină această propunere.

”Acest Guvern, cu sprijinul unei majorități largi și deja avem astfel de propuneri că în cazul în care nu se înaintează candidatura doamnei Durleșteanu sau altă candidatură din partea unei majorități, va activa acest Guvern acum cu restricții în activitatea sa într-un format al unei majorități lărgite, peste 70 de deputați, care vor avea plenitudinea necesară de luare a deciziilor care va permite Guvernului să activeze normal în această situație, inclusiv să opereze cu modificări în buget, să modifice structura bugetului, poate eventual să semneze tratate internaționale dacă va fi necesar”, a spus Furculiță.

Potrivit deputatului, ”sîntem o țară parlamentară și Parlamentul, fiind funcțional avînd președinte de Parlament, poate funcționa și exista normal”.

”Este o situație anormală, deoarece un actor politic nu vrea să-și exercite obligațiile sale, dar reieșind din această situație și sînt exemple inclusiv din statele UE, unde Parlamentul și Guvernul au activat o perioadă destul de îndelungată cu împuterniciri restricționate”, a declarat liderul fracțiunii PSRM din Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?