X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul încă nu a identificat resurse financiare pentru organizarea alegerilor

5 mai. 2021,, 16:48   Politică
2554 2

Guvernul interimar al Republicii Moldova este în procesul de stabilire a sursei de finanţare pentru alegerile parlamentare.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunţat de către serviciul de presă al Guvernului.

Serviciul de presă a făcut precizări în legătură cu declaraţiile preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, despre faptul că a primit asigurări că vor fi găsite fonduri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

"Astfel de afirmaţii nu sînt adevărate. Guvernul este în proces de identificare a surselor financiare, necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. Vă vom informa suplimentar despre volumul surselor disponibile identificate", a comunicat serviciul de presă al Guvernului.

Ieri, Cimil a spus că "programul calendaristic al evenimentelor preelectorale va fi aprobat miercuri în cadrul şedinţei comisiei". Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli în sumă de 125 de milioane de lei.


Anterior, majoritatea parlamentară a Partidului Socialiştilor şi a Partidului "Şor" a declarat că bugetul nu prevede bani pentru alegeri anticipate şi că nu vor vota pentru alocarea fondurilor.

În acest caz, banii trebuie alocaţi din Fondul de Rezervă guvernamental sau din Fondul de Intervenţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?