COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Guvernul încă nu a identificat resurse financiare pentru organizarea alegerilor

5 mai. 16:48   Politică
1346 2

Guvernul interimar al Republicii Moldova este în procesul de stabilire a sursei de finanţare pentru alegerile parlamentare.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunţat de către serviciul de presă al Guvernului.

Serviciul de presă a făcut precizări în legătură cu declaraţiile preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, despre faptul că a primit asigurări că vor fi găsite fonduri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

"Astfel de afirmaţii nu sînt adevărate. Guvernul este în proces de identificare a surselor financiare, necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. Vă vom informa suplimentar despre volumul surselor disponibile identificate", a comunicat serviciul de presă al Guvernului.

Ieri, Cimil a spus că "programul calendaristic al evenimentelor preelectorale va fi aprobat miercuri în cadrul şedinţei comisiei". Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli în sumă de 125 de milioane de lei.


Anterior, majoritatea parlamentară a Partidului Socialiştilor şi a Partidului "Şor" a declarat că bugetul nu prevede bani pentru alegeri anticipate şi că nu vor vota pentru alocarea fondurilor.

În acest caz, banii trebuie alocaţi din Fondul de Rezervă guvernamental sau din Fondul de Intervenţie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽