Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul Gavrilița va rezista, dar ar putea exista unele demisii. Opinii

31 ian. 2022,, 12:15   Politică
2804 10

Criticii regimului actual nu ar trebui să se bucure mult și să aștepte căderea degrabă a guvernului Nataliei Gavrilița, deoarece cabinetul ei se va menține, dar ar putea fi făcute mai multe schimbări de personal.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC21, relatează Noi.md

"Nu cred că acest guvern ne va părăsi foarte curînd. Deocamdată, vedem că acest regim politic, dimpotrivă, încearcă să-și sporească puterea în societate. De exemplu, procuratura a organizat o acțiune împotriva șefului Agenției Naționale de Integritate și este evident că în spatele acestei acțiuni se află politicieni din partidul de guvernămînt. Este clar că ei au acționat astfel și mai devreme în raport cu alte persoane care nu le-au fost pe plac, de exemplu, cu Procurorul General și cei care l-au susținut, au lucrat cu el. Actualul show demonstrativ a fost pentru șefa Agenției Naționale de Integritate, care și-a permis să spună adevărul despre președintele Curții Constituționale Domnica Manole și conflictul ei de interese. Și astfel a urmat reacția autorităților. Ei vor să se răzbune, pentru că Domnica Manole este o "persoană sfîntă" pentru autorități, o promovează în orice mod posibil. Iar autoritățile folosesc metode caracteristice, aș spune, regimurilor anterioare, pentru a-și menține puterea", a spus Corneliu Ciurea.

În opinia sa, Guvernul va încerca să reziste prin toate mijloacele. Iar la putere nu este numai Maia Sandu.

"Anumite schimbări pot fi făcute cu guvernul, deși, desigur, Gavrilița nu dorește acest lucru, pentru că înseamnă că Guvernul recunoaște că a făcut greșeli, iar Gavrilița este o persoană care nu recunoaște că a făcut greșeli. Adică, în opinia ei, totul merge bine, totul este bine. Dar eu cred că acei consultanți care lucrează pentru actualul guvern, acum se gîndesc asupra faptului cum să îmbunătățească imaginea actualului guvern, care se înrăutățește și, prin urmare, ar trebui să facă cel mai probabil anumite schimbări în guvern. Și primul candidat, oricît ar părea de ciudat, nu este domnul Spînu, care are totuși un rol important în acest guvern, ci, de exemplu, ministrul Culturii, deoarece cultura este întotdeauna a cincea roată la căruță și poate fi cumva eliminată. Pentru a arăta că da, noi greșim, dar referitor la punctele esențiale, totul este în regulă. Ministrul Culturii a făcut anumite greșeli și poate fi demis", a menționat politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?