X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul condamnă răspîndirea unor insinuări despre planuri militare ale Chișinăului

21 oct. 2022,, 15:06   Politică
2308 0

Biroul Politici de Reintegrare a emis o declarație publică după ce, recent, în spațiul public de pe ambele maluri ale Nistrului, au apărut acuzații nefondate precum că Republica Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene.

Instituția califică aceste afirmații drept insinuri și menționează că autoritățile moldovenești nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru.

"Pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, conducerea țării a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului. Aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru. Dimpotrivă, Chișinăul a fost și rămîne deschis pentru un dialog substanțial, ce ar duce la soluționarea definitivă și durabilă a dosarului transnistrean. Președintele, Prim-ministrul și Viceprim-ministrul pentru reintegrare au subliniat în repetate rînduri angajamentul ferm al țării noastre pentru o soluționare pașnică, negociată a acestui conflict.

Distorsionarea acestor mesaje, răspîndirea unor insinuări despre planuri militare ale Chișinăului, pune în pericol interesele primordiale ale securității Republicii Moldova și stabilitatea într-un mediu regional volatil", se menționează în declarație Biroului Politici de Reintegrare.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?