X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Guvernul Chicu vrea suspendarea Legii cetățeniei prin investiție pînă în 2021

20 feb. 2020,, 17:20   Politică
2547 0

După analiza tuturor riscurilor proiectului de acordare a cetățeniei prin investiție, Guvernul a ajuns la concluzia că legea trebuie să fie suspendată.

Premierul Ion Chicu afirmă că membrii Guvernului vor vota la următoarea ședință un proiect prin care se va propune suspendarea Legii privind cetățenia prin investiții pînă la 1 ianuarie 2021.

„Vom veni cu propunerea ca această lege să fie suspendată de către Parlament, pentru că Guvernul nu are așa atribuții. Sperăm că Parlamentul o să susțină”, a spus Ion Chicu pentru TV8.

Precizăm că moratoriul aplicat anterior de autorități pe Legea privind cetățenia prin investiție expiră pe 24 februarie. Astăzi, deputații din opoziție au insistat la ședința Parlamentului ca proiectul ce prevede anularea legii, votat în vară în prima lectură, să fie inclus în ordinea de zi și să fie votat în lectură finală. Inițiativa nu a fost susținută de deputații din celelalte fracțiuni parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?