X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul, acuzat că nu întreprinde nimic în problema construcției hidrocentralelor pe Nistru

5 iul. 2018,, 10:39   Politică
2535 1

Partidele parlamentare de opoziție au cerut astăzi audierea premierului în problema construcției celor șase hidrocentrale pe Nistru de către partea ucraineană, notează Noi.md.

Deputații socialiștii au avertizat că Ucraina este aproape de aprobarea proiectului și va începe în scurt timp construcția hidrocentralelor, asta în timp ce Guvernul de la Chișinău nu întreprinde nimic.

„Problema Nistrului este cel mai mare pericol la momentul actual, nu doar pentru situația ecologică, dar și pentru securitate națională. Guvernul nu întreprinde nimic pentru a influența poziția colegilor din Ucraina în vederea stopării acestei construcții. Construcția celor șase hidrocentrale va fi o catastrofă pentru Republica Moldova”, a precizat deputatul PRM Vlad Batrîncea.

Pe organizarea audierilor la acest subiect au insistat și fracțiunile PL, PLDM și PCRM. Liberal-democrații și-au îndemnat colegii din Legislativ să dezbată acest subiect, lăsînd la o parte disputele politice. „Acest subiect trebuie să depășească limitele politice. E cu adevărat nevoie de dezbaterea acestui subiect”, a subliniat Vadim Pistrinciuc.

La rîndul lor, deputații comuniști au cerut ca la dezbateri să fie invitați și reprezentanții societății civile.


Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că cel mai bine ar fi ca discuțiile la acest subiect să se desfășoare în cadrul comisiei parlamentare de specialitate. În cele din urmă, propunerea de organizare a audierilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?