Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul a avizat negativ cîteva proiecte de legi propuse de deputați

12 dec. 2019,, 09:28   Politică
3160 0

Guvernul a emis avize negative cu privire la mai multe inițiative legislative ale deputaților.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că unul dintre proiectele de lege are ca scop modificarea Legii procuraturii cu scopul de a extinde gama de potențiali candidați pentru funcția de procuror general prin includerea persoanelor cu experiență în organele de urmărire penală din alte țări, transmite Noi.md cu referire la point.md.

„Legea procuraturii, precum și instrumentul pentru numirea și eliberarea din funcție a procurorului general, au fost deja modificate în septembrie. Avînd în vedere principiul stabilității și previzibilității legilor, considerăm că este nerezonabilă schimbarea permanentă a legislaţiei, în special avînd în vedere că un nou procuror general a fost numit deja pentru o perioadă îndelungată. Ne putem întoarce la acest proiect de lege în orice moment”, a spus ministrul.
Cel de-al doilea proiect de lege vizează aprobarea unor posibilităţi suplimentare pentru demiterea persoanelor care îndeplinesc funcții de demnitate publică.

„Acest proiect de lege subminează principiul stabilității poziției unor funcționari care au garanții instituționale. De exemplu, vorbim despre membrii Consiliului Audiovizualului, Consiliul Concurenței și altor structuri autonome care ar trebui să aibă garanții", a spus Nagacevschi.

Mai devreme, membrii guvernului Maia Sandu au susținut acest proiect de lege. Aceștia au explicat acest lucru prin faptul că Partidul Democrat, înainte de a se retrage în opoziţie, și-a numit în mod deliberat oamenii în funcțiile de conducere ale autorităţilor de reglementare, iar principiul „irevocabilității” nu permite demiterea acestora.


Membrii cabinetului au decis, de asemenea, să amîne examinarea proiectului de lege, potrivit căruia autoritățile locale au dreptul la inițiativă legislativă, transmisă guvernului, cît şi dreptul de a sesiza Curtea Constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?