X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Guvernarea, taxată de Voronin: Prin această lege, vreți să intrați în mintea omului

20 apr. 2018,, 13:10   Politică
6143 11

Proiectul de lege privind Codul serviciilor media audiovizuale a fost criticat vehement de liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de Noi.md.

Politicianul a cerut guvernării să retragă acest proiect de lege, care, în opinia lui, îngrădește un drept fundamental al omului - libertatea de exprimare. El l-a sfătuit pe Andrian Candu să nu riște cu asemenea proiecte de lege.

„Dle Candu, ca spicher, v-aș sfătui să nu vă implicați în așa «aventuri», mă gîndesc la perspectiva matale mai mult decît la cea a democraților. În al doilea rînd, ce v-a trebuit vouă să faceți această josnicie chiar de Ziua internațională a presei libere? Audiovizualul este demult o structură politizată, coruptă! De ce trebuie acest audiovizual? Haideți să formăm o comisie de etică. Orice restricție îngrădește accesul cetățenilor, nu trebuie să-l înconjurăm cu aceste garduri de restricție”, a declarat Voronin.

Politicianul și-a exprimat convingerea că încercările guvernării de a-i limita pe cetățeni în opțiunile lor de informare, prin acest proiect de lege, vor eșua.

„Eu am trei antene și privesc o mie de canale. Nu doar eu fac lucrul acesta. Nu trebuie niciun fel de control, niciun fel de amendă. Voi vreți să intrați prin această lege și în mintea omului. Sînt categoric împotrivă, asta e crimă, nu lege. Cereți-vă scuze de la jurnaliști!”, a adăugat Voronin.


În replică, Andrian Candu a menționat că noul cod al audiovizualului va fi aprobat, indiferent de opiniile exprimate. Potrivit lui, acest proiect este mult așteptat și urmărește scopul de a face ordine în sfera audiovizualului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?