X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernarea duce o politică corectă, este important să menținem stabilitatea. Opinie

10 mai. 2022,, 03:13   Politică
1478 0

Pe spatele actualei guvernări a Moldovei au căzut toate crizele posibile, dar Cabinetul de Miniștri duce astăzi o politică destul de echilibrată, iar cea mai importantă realizare a autorităților pentru toți cetățenii va fi păstrarea stabilității în țară.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .

"Desigur, unele crize au fost provocate de om. Ele puteau fi evitate. Unele crize trebuiau date la o parte, nu trebuia să înfruntăm aceste crize, ci pur și simplu să le dăm la o parte pentru o vreme. Dar cînd toate aceste crize dau năvală asupra ta, vrei să le rezolvi pe toate. Dar rezolvarea tuturor crizelor în același timp este întotdeauna o sarcină destul de grea. Prin urmare, trebuie să fim în continuare corecți că există un astfel de factor. Pentru că nu cred că în istoria Republicii Moldova a existat vreodată un guvern care să se confrunte cu atîtea crize care au urmat una după alta: economică, epidemiologică, energetică, criză în sistemul de sănătate și război în cele din urmă", a spus Vlad Kulminski.

"Dar cred că dacă Guvernul, care duce astăzi o politică suficient de reținută, și președintele, reușesc să mențină o situație stabilă în Moldova, despre orice altceva putem uita. Aceasta va fi o realizare foarte, foarte serioasă, mare pentru toți cetățenii acestei țări. Și aici mi se pare din nou atît de important cine și cum se comportă, cum se comportă opoziția, cum se comportă guvernul. Dacă există un anumit dialog între ei. Eu, de exemplu, aș trasa, în general, anumite linii roșii, dincolo de care balansarea bărcii poate duce nu la înlocuirea căpitanului, ci la răsturnarea acestei bărci, iar acest lucru este foarte posibil. Adică, aici mi se pare că un dialog ar fi foarte util, anumite reguli ale jocului ar fi utile, dacă doriți. Pentru că glumele s-au terminat. Dar cel mai interesant este că, foarte probabil, nici Guvernul, nici opoziția nu văd acest lucru ca pe o clătinare a bărcii", a subliniat fostul vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?