Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grupul de prieteni ai Moldovei în Congresul SUA susține agenda de reforme a Executivului

20 iul. 2022,, 10:54   Politică
2492 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întîlnit, la Washington, cu congresmenii David Price și August Pfluger, copreședinții Grupului de prieteni ai Moldovei în Congresul SUA (Congressional Moldova Caucus).

Oficialii au vorbit despre situația din Republica Moldova, în contextul crizelor complexe și costisitoare din punct de vedere financiar, subliniind că, pentru a răspunde provocărilor existente, Guvernul are nevoie în continuare de susținerea comunității internaționale.

Șefa Executivului de la Chișinău a menționat că războiul din Ucraina a lăsat amprente pe termen lung asupra economiei Republicii Moldova și altor sectoare importante pentru dezvoltarea țării. Inflația, creșterea prețurilor, perturbarea lanțurilor de aprovizionare și criza energetică – pentru depășirea acestor dificultăți autoritățile de la Chișinău depun efort maxim, continuînd, totodată, și reformele inițiate în diverse domenii.

„Prioritatea noastră, chiar și în circumstanțele actuale, rămîne consolidarea statului de drept și combaterea corupției. În același timp, suntem concentrați pe accelerarea obiectivului nostru de a face parte din familia UE. Beneficiind de suportul SUA în tot ceea ce ne-am propus, suntem siguri că vom obține rezultate pe măsură”, a spus Natalia Gavrilița.

În context, prim-ministra a apreciat inițiativele de susținere a democrației și independenței țării noastre, menționînd că Grupul de prieteni ai Moldovei în Congresul SUA contribuie la menținerea unui dialog permanent pentru consolidarea relațiilor moldo-americane. La rîndul lor, David Price și August Pfluger au apreciat acțiunile întreprinse de Executiv pentru gestionarea crizelor și susținerea cetățenilor afectați de acestea, reiterînd suportul pentru agenda de reforme și cea de integrare europeană a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?