X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Groza comentează acuzațiile aduse Institutului pentru Politici și Reforme Europene

2 feb. 2023,, 07:40   Politică
2489 0

Directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, susține că accesarea datelor cu caracter personal ale unor procurori de către instituția pe care o conduce este o eroare și nu vede necesitatea de a examina acest incident sub aspect penal.

Declarația a fost făcută de Iulian Groza pentru Noi.md, în contextul depunerii unei plîngeri la Procuratură de către adjunctul procurorului Anticoruptie, Mihail Ivanov, pe faptul accesării ilegale de către IPRE a datelor sale personale.

Iulian Groza a precizat că a fost înștiințat atît despre plîngerea depusă de Ivanov, cît și despre o plîngere similară venită din partea șefului-interimar al Direcției Generale Urmărire penală din cadrul CNA, Eugeniu Rurac.

Groza afirmă că persoana responsabilă din cadrul organizației care ar fi accesat date cu caracter personal, a fost deja sancționată disciplinar, iar în prezent incidentul este examinat de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

"Am depistat acest incident, am întreprins toate măsurile pe intern ca să verificăm aceste lucruri și am constatat că această persoană a generat acest incident. L-am sancționat, am răspuns și solicitărilor de informații ale altor persoane care s-au adresat la noi cu privire la acest caz, am explicat circumstanțele, cum s-a întîmplat acest lucru, de ce s-a întîmplat. Și persoana respectivă a fost sancționată. Am comunicat despre acest incident și Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (...).


Însă, din punctul meu de vedere, nu există niciun temei pentru a interpreta acest incident prin prisma legii penale, dacă centrul va constata această nefonconfomitate și va stabili sancțiunile, ele vor fi aplicate, sancțiuni adminstrative cel mai probabil", a explicat Iulian Groza.

Directorul IPRE a mai sugerat că toate aceste plîngeri împotriva organizației pe care o reprezintă ar fi de fapt încercări de intimidare și ar avea legătură cu concursul la șefia PCCOCS, din a căruia comisie de preselecție face parte.

"Mai degrabă interepretez acest lucru ca o extindere a hărțuirilor și intimidărilor la care sîntem expuși după acest concurs la șefia PCCCOS, unde am sesizat toate încercările de intimidare. Iată că astăzi am văzut și alte încercări de intimidare nu doar împotriva mea, dar și împotriva organizației, lucru care îl consider inacceptabil și inadmisibil", a mai menționat Groza.

0
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?