X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grosu: Starea de urgență ar putea fi anulată

12 dec. 2023,, 09:00   Politică
3132 1

Starea de urgență ar putea fi anulată, după ce Guvernul și Parlamentul vor adopta un șir de modificări legislative, care vor permite autorităților să adopte decizii prompte, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la PRO TV.

El a menționat că deja sînt soluții legale pentru mai multe decizii CSE, inclusiv pentru închiderea celor 12 posturi TV și scoaterea în afara legii a unor partide finanțate de grupări criminale, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Există și o oboseală de a elabora instrumente legale care să ne permită să luăm decizii la fel de promte, dar avînd acoperirea legală. Vom modifica legislația, dar pînă atunci la Comsia de la Veneția va avea loc ședința publică la care vor poarticipa și colegii din Parlement unde, Comisia de la Veneția se va expune pe modificările la Codul electoral, inclusiv, din perspectiva scoterii din cursă a unor grupări criminale”, a declarat Igor Grosu.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat la Radio Moldova că starea de urgență nu va mai fi prelungită, dacă situația nu se va agrava. Ultima dată aceasta a fost prelungită cu 30 de zile, începînd cu data de 1 decembrie. Starea de urgență a fost instituită odată cu invazia Rusiei în Ucraina, iar ulterior a fost prelungită periodic.

1
1
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?