X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Grosu: „Șor și Plahotniuc au menirea de a destabiliza situația din Moldova”

2 noi. 2022,, 08:15   Politică
2873 2

Politicienii fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au menirea de a destabiliza situația din Republica Moldova încercând să deturneze vectorul european al țării. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu și a fost făcută la București în timpul unui interviu pentru TVR INFO.

Potrivit președintelui PAS, caracterul agresiv al războiului, care țintește obiective de infrastructură strategică în Ucraina, a lăsat Republica Moldova fără 30% din necesarul de energie electrică, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Președintele Parlamentului de la Chișinău a explicat presei de la București că Moscova nu recunoaște faptul că rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, fapt ce reprezintă o încălcare flagrantă la adresa securității țării. Igor Grosu a menționat că grație sprijinului României, Republica Moldova face față crizei energetice acute provocate de Rusia prin bombardarea infrastructurii energetice ucrainene.

În contextul includerii oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahontiuc în lista sancțiunilor SUA, Igor Grosu a menționat că Moscova prin intermediul unor personaje certate cu legea încearcă să compromită parcursul european al Republicii Moldova.

„Acest partid, care după mine este o grupare criminală, cu finanțare din exterior, are un plan foarte clar de destabilizare a situației politice în Republica Moldova, pe fundalul războiului, pe fundalul crizei energetice, deranjați de statutul de candidat la UE al Republicii Moldova. Noi îi vom dezamăgi, nu le vom permite, nici lui Şor, nici lui Plahotniuc, nici lui Dodon să destabilizeze și să schimbe cursul european”, a spus președintele Parlamentului Republicii Moldova.


Igor Grosu, alături de președintele Maia Sandu au participat la conferința „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, care a avut loc ieri la București. În timpul vizitei oficiale în România, președintele Parlamentului de la Chișinău s-a întâlnit cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, iar președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis și cu prim-ministrul României Nicolae Ciucă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?