X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grosu: Sîntem obligați să învingem

16 mai. 2022,, 12:45   Politică
2783 0

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a întrunit astăzi la cel de al III-lea congres de partid pentru a alege conducerea formațiunii pentru următorii 4 ani. În cursa pentru șefia partidului s-a înscris un singur candidat - președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu.

În discursul său, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că obiectivul principal al formațiunii pentru următorii 4 ani este integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană.

”Integrarea europeană este obiectivul nostru principal și principial. La 4 martie 2022, R. Moldova a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană. Integrarea R, Moldova în Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații” a declarat Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a anunțat și obiectivele pe care el și echipa sa își propune să le atingă în următorii 4 ani.

”Echipa de conducere a partidului cu care vin în fața dumneavoastră își propune 3 lucruri cruciale pentru următorii 4 ani. 1 – Să cîștigăm alegerile locale din 2023; 2 – Să cîștigăm alegerile prezidențiale din 2024; și 3 – să cîștigăm alegerile parlamentare din 2025. sîntem obligați să obținem aceste 3 victorii pentru a face integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană ireversibilă”.


Tot astăzi, la congresu PaAS vor fi aleși prim-vicepreșefintele partidului, secretarul general, 10 vicepreședinți, 6 președinți pentru constituție de partid zonă și 4 membri ai biroului permanent ai formațiunii.

Partidul Acțiune și Solidaritate a fost creat în 15 mai 2016, președinte al a formațiunii fiind aleasă Maia Sandu. Ea a condus partidul timp de 6 ani, pînă la învestirea în funcția de Președinte al R. Moldova, iar interimatul în fruntea PAS este asigurat de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?