X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Grosu și-a exprimat interesul de a valorifica colaborarea dintre Republica Moldova și Republica Islanda

29 noi. 2022,, 17:36   Politică
2406 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a aut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, printre care criza energetică și situația de securitate din regiune.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit diplomatului islandez pentru suportul acordat țării noastre și și-a exprimat interesul de a valorifica colaborarea dintre Republica Moldova și Republica Islanda, mai ales pe filiera interparlamentară.

De asemenea, oficialii au discutat despre consecințele războiului și criza energetică cu care se confruntă țara noastră. ”În contextul în care securitatea energetică vizează inclusiv securitatea statului, vrem să investim în acest sector. sîntem interesați de orice experiență, iar prioritatea este energia regenerabilă”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost criza umanitară. ”Noi o să îi ajutăm în continuare pe ucraineni. Nu excludem că va fi încă un flux de refugiați, în perioada următoare. Este vorba de femei, copii și bătrîni, care vor avea nevoie de suportul nostru”, a menționat speakerul.

Ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson, se află, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, într-o vizită în țara noastră, cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Chișinău.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?