X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grosu sare în apărarea Nataliei Moloșag: ”ura se proiecta și asupra Parlamentului”

28 dec. 2021,, 08:26   Politică
3337 6

„Nimeni nu s-a gîndit așa întorsătură să ia aceste evenimente”.

Astfel a comentat președintele Parlamentului cazul Avocatului Poporului, Natalia Moloșag, care a demisionat la începutul lunii după scandalul legat de „asistentul său personal”, transmite Unimedia.

„Noi am ales profilul unui avocat combativ și dumneaei nu puteți să-i imputați că, atunci cînd mulți specialiști și experți scriau rapoarte, această persoană a fost destul de curajoasă și a mers împotriva sistemului, a apărat oamenii cărora le-au fost încălcate drepturile și aici nu aveți ce imputa acestei persoane”, a spus Grosu, la Cutia Neagră de la TV8.

„Că a luat această turnură, nimeni nu s-a așteptat, așa cum nu ne-am așteptat nici la acel val de ură care s-a precipitat în societate, asta cumva a fost mai puțin discutat, dar și asta trebuie să fie un subiect de meditație.

A fost demisă pentru episodul cela cu persoana care o asista în tot procesul acesta și mai mult a fost așa - ură colectivă morală care s-a îndreptat spre această persoană. La acel moment atît de mare, era ura se proiecta și asupra Parlamentului, aceasta a depus cerere și noi am luat act de cerere”, a declarat Grosu.


Parlamentul a aprobat, pe 9 decembrie, în ședința plenară, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Ombudsman, după un scandal legat de „consilierul proxenet”.

Proiectul de hotărîre a fost aprobat de către 82 de deputați și „fără întrebări”. Asta deși în dimineața aceleiași zile, Natalia Moloșag anunța despre faptul că a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova”.

Natalia Moloșag a demisionat pe 2 decembrie, după un scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?