Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grosu s-a întîlnit cu un grup de parlamentari britanici. Despre ce au discutat

16 noi. 2022,, 13:09   Politică
1488 0

Subiectul fortificării capacităților în domeniul securității și apărării a fost discutat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația Comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de către Tobias Ellwood.

„Trăim vremuri complicate, iar securitatea informațională și cibernetică este prioritară la moment și sîntem deschiși să învățăm din experiența altor state”, a menționat șeful legislativului.

Discuțiile s-au referit și la multiplele provocări pe care le întîmpină Republica Moldova, odată ce este atacată infrastructura critică din Ucraina, iar ucrainenii rămîn fără lumină, căldură și apă.

Potrivit Președintelui Parlamentului, atacul de ieri a demonstrat că și Republica Moldova este vulnerabilă, jumătate de țară fiind deconectată de la curentul electric. Igor Grosu a precizat că riscurile de a rămîne fără curent electric rămîn a fi ridicate, în context menționînd interesul țării noastre de a atrage investiții în domeniul energiei regenerabile.

Oficialii au vorbit și despre inițierea negocierilor în vederea semnării acordurilor bilaterale privind conversiunea reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming.


„Noi avem o diasporă numeroasă în Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar aceste acorduri ar fi benefice pentru cetățenii noștri care învață și lucrează acolo”, a subliniat Președintele Parlamentului.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?