X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Grosu s-a întîlnit cu comisarul UE pentru transporturi

26 noi. 2021,, 13:00   Politică
2562 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

În debut, Igor Grosu a vorbit despre prioritățile Parlamentului de la Chișinău și a exprimat recunoștință instituțiilor UE pentru ajutorul constant oferit în eforturile de avansare pe toate dimensiunile.

”Uniunea Europeană mereu a fost alături de cetățenii noștri, iar acum, mai mult ca niciodată am simțit acest suport avînd criza pandemică și cea energetică. În acest sens, aduc sincere mulțumiri pentru ajutorul financiar, dar și cel tehnic. Totodată, autoritățile de la Chișinău cooperează strîns cu UE în procesul avansării reformelor cheie precum – justiție, combaterea corupției, dezvoltarea economică”, a menționat speakerul.

Un alt subiect important discutat ține de dezvoltarea infrastructurii drumurilor. În context, Președintele Parlamentului a subliniat că investițiile în acest domeniu sînt extrem de importante și vor contribui la crearea unor condiții mai bune pentru cetățeni, mediul de afaceri și relațiile comerciale.

Oficialii au trecut în revistă și aspecte din domeniul transporturilor. În special s-au referit la urgentarea unei serii de proiecte în sectorul feroviar, maritim și aviatic.


Adina Vălean a reconfirmat sprijinul UE pentru Republica Moldova, apreciind agenda promovată de autoritățile de la Chișinău și anume orientarea către valorile europene și avansarea procesului de modernizare a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?