X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grosu: Planificăm 4 ședințe de Parlament în august

31 iul. 2021,, 11:43   Politică
3360 13

În cadrul sesiunii speciale a Parlamentului, care va fi convocată săptămîna viitoare pentru a exprima un vot de încredere în programul şi componenţa Guvernului, sînt programate patru şedinţe.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, la postul de televiziune "TV8".

"Vom acţiona rapid, vom aproba acele decizii, care soluţionează problemele de urgenţă. Este vorba, în primul rînd, despre "datoriile" Parlamentului anterior.

Nu mă plîng, dar acestea există. Mă refer la necesitatea de a îndeplini urgent un şir de condiţii pentru a primi a doua tranşă de asistenţă în valoare de 50 de mil. de euro de la Uniunea Europeană.

Aceste condiţii includ adoptarea Codului Vamal şi modificărilor la Legea Agenţiei Naţionale de Integritate", a spus Grosu.


De asemenea, el nu a exclus că în cadrul şedinţelor din luna august se va lua decizia cu privire la includerea unui alt reprezentant al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor în Biroul Permanent.

"Dacă reprezentarea proporţională a fost încălcată, atunci trebuie corectată. Nu trebuie să ajungem la Curtea Constituţională. Promit să rectific situaţia din Parlament", a spus Grosu.

Întrebat despre consolidarea atribuţiilor prezidenţiale, el a spus că acest lucru nu este necesar.

"RM este o republică parlamentară. Acest lucru ar trebui să rămînă valabil şi în viitor, întrucît este destul de funcţional şi democratic, iar concentrarea puterii într-o singură mînă este periculoasă", a spus Grosu.

El a subliniat, de asemenea, că va opta pentru tranziţia Parlamentului la activitatea cu documente în format digital.

"Trebuie să renunţăm la aceste lucrări greoaie pe suport de hîrtie. De asemenea, sper să trecem la votul electronic în Parlament începînd cu sesiunea de toamnă din septembrie", a spus Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?