Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Grosu nu vede în conflictul transnistrean impedimente pe calea aderării la UE

25 iun. 2022,, 11:15   Politică
5521 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că conflictul transnistrean nu va fi un impediment pe calea Republicii Moldova în parcursul său european.

Spicherul este de părere că atît locuitorii, cît și autoritățile din regiunea transnistreană înțeleg beneficiile apropierii de UE, transmite Noi.md.

Grosu a comentat cuvintele autorităților din regiunea transnistreană precum că Transnistria se opune integrării europene.

„Unele dintre declarațiile lor au caracter agresiv, dar aceasta nu este părerea lor. Ei transmit ceea ce li se spune în Rusia. Niște prostii pe care le expunperiodic pentru a-și arăta mușchii”, a spus Igor Grosu.

Grosu a remarcat că conflictul transnistrean nu va deveni un obstacol în calea aderării Republicii Moldova la UE, potrivit lui Grosu, există un exemplu de țări care au primit statutul de candidat și chiar au aderat la UE, în ciuda existenței unei situații similare.


Potrivit președintelui Parlamentului, odată cu începerea războiului din Ucraina, cetăţenii de pe malul stîng al Nistrului „au înţeles unde s-ar simţi mai în siguranţă”.

„Pînă și așa-zisa conducere a regiunii transnistrene a văzut cît de importantă este cooperarea cu UE. Poate că sînt încă departe de valorile europene, dar din punct de vedere economic sînt foarte conștienți de avantajele economice pe care le oferă UE. Ei chiar își fac griji că dacă, Doamne ferește, conflictul escaladează, vor pierde foarte mult”, a spus Grosu.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?