Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grosu: ”Mulțumim țărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei”

23 iun. 2022,, 22:07   Politică
2091 0

Reformele începute de guvernare sînt făcute ”în primul rînd pentru cetățeni și pentru dorința noastră de a trăi cu demnitate” a scris președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu îndată după ce Consiliul European a votat acordarea Republicii Moldova statutului de țară candidat pentru aderarea la UE, informează Noi.md

”Republica Moldova - țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană

Mesajul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu: "Consiliul European a votat acordarea Republicii Moldova statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Statut de țară candidat a primit și Ucraina, care în această perioadă este la straja întregii lumi libere, fapt pentru care poporul nostru îi este etern recunoscător”, a scris Grosu.

Totodată acesta a mulțumit pentru încrederea acordată Moldovei.

”Mulțumim țărilor europene pentru încrederea acordată Moldovei. Noi știm ce avem de făcut, pentru că reformele începute le facem în primul rînd pentru cetățeni și pentru dorința noastră de a trăi cu demnitate. Ne așteaptă un drum lung, dar să știți că ne-am pornit și sîntem mai determinați ca niciodată să ajungem acasă, în Uniunea Europeană. Vă mulțumim, Europa!"”, a concluzionat Grosu.


Reamintim că astăzi, Republica Moldova a primit oficial, alături de Ucraina, statutul de candidat oficial la aderarea la UE. Anunţul a fost făcut de Preşedintele Consiliului European Charles Michel pe canalul său de Twitter.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?