X 
Criza energetică stiri: 1543
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Grosu, la discuții cu diaspora din Danemarca: „Vă așteptăm acasă”

8 sep. 13:47   Politică
1670 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Copenhaga, în seara zilei de ieri, șapte septembrie, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Danemarca.

Discuțiile s-au referit la viitorul țării noastre, actul de guvernare și situația politică din țară, îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum pot fi atrași mai mulți tineri în serviciul public. „M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Majoritatea din ei sînt studenți sau proaspăt absolvenți”, a remarcat președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri ca, după încheierea studiilor, să revină acasă pentru a munci toți împreună pentru binele țării. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă etc., iar pentru asta avem nevoie de cît mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a spus Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a informat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le poartă autoritățile pentru semnarea unui acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. A fost menționată și intenția de a deschide o Ambasadă a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență ale actelor urmează a fi organizate la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. „Soluții sînt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul transmis de șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, își încheie astăzi vizita oficială efectuată în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав