X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grosu, întrevedere cu oficiali italieni: Legăturile strînse se datorează și comunității de moldoveni

7 iun. 2023,, 07:28   Politică
2523 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut întrevederi cu președintele Senatului, Ignazio la Russa, și președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Italiene, Lorenzo Fontana.

Discuțiile s-au axat pe prioritățile cetățenilor moldoveni care locuiesc în Italia, precum și pe agenda parlamentară a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Legislativului, notează radiomoldova.

„Legăturile strînse, care există între țările noastre, se datorează inclusiv comunității de cetățeni moldoveni care locuiesc în Italia”, a accentuat Igor Grosu.

Oficialii au avut un schimb de opinii mai detaliat despre prioritățile de pe agenda legislativului de la Chișinău, inclusiv despre îmbunătățirea diplomației parlamentare în promovarea mai activă a intereselor cetățenilor moldoveni atît în țară, cît și peste hotare.

„M-am bucurat de interesul și deschiderea părții italiene de a avansa relațiile noastre bilaterale în mai multe domenii de interes comun, precum justiția, relansarea economiei, agenda europeană, proiecte culturale”, a concluzionat șeful legislativului.


De asemenea, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul plenar în eforturile autorităților de modernizare a țării noastre, iar oficialii italieni au dat asigurări că Republica Moldova poate conta pe susținerea Italiei în realizarea agendei sale europene.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Italia, în perioada 4 - 7 iunie.

3
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?