X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grosu, indignat de afirmațiile lui Calmîc

12 noi. 2021,, 16:15   Politică
4580 5

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a numit de directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Octavian Calmîc, drept „sabotor”, atunci cînd a declarat că să ne așteptăm la „o neachitare în masă a facturilor de către cetățeni și la o majorare în lanț a prețurilor”.

Grosu a criticat declarația lui Calmîc, afirmînd că, „el ca om de stat care primește vro 60 de mii de lei ar fi trebuit să spună că va face tot posibilul ca să ajusteze tariful ca oamenii să poată achita facturile”, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Domnul Calmîc procedează exact ca un sabotor, pentru că el este ultimul om din țara asta care poate să transmită astfel de mesaje, pentru că un om de stat și un om responsabil nu ar veni cu astfel de mesaje, pentru că ele nu fac altceva decît să inducă o stare de panică în societate. Un om de stat ar spune că noi sau eu, ca un individ care lucrez la această întreprindere și primesc vreo 40-60 de mii de lei pe lună, o să fac tot posibilul ca tariful să fie justificat, să nu fie o povară suplimentară pe consumatori. Așa ar trebui să procedeze un om de stat sau un membru dintr-un regulator foarte important”, a fost comentariul lui Grosu, expus într-un interviu pentru Europa Liberă.

Președintele Legislativului a precizat că deja se califică se încadrează în lista „oamenilor de stat” și a promis că Guvernul va veni cu măsuri ca să ajute oamenii să poată achita pentru servicii din cauza majorării tarifului la gazul natural.

„Acum noi, pot să spun că sîntem oameni de stat, și noi o să avem grijă și Guvernul va veni cu un pachet de măsuri care să ajute cetățenii să poată suporta aceste cheltuieli, în special în raport cu cei mai vulnerabili și acest personaj trebuie să știe că cei mai disciplinați, oricît de paradoxal ar suna, sînt, de regulă, nu acești care au salarii de zeci de mii de lei, aceștia-s de obicei cei mai răsfățați, dar cei mai disciplinați sînt oamenii cu venituri mici, pentru că ei își onorează angajamentele, plătesc facturile etc. Iată, preocuparea lui trebuie să fie față de acești oameni. Ei, el nu prea o are, noi o să facem lucrul acesta și azi Guvernul Republicii Moldova, prim-ministrul, împreună cu ministrul muncii și protecției sociale, va prezenta cu ce ajutor vine guvernul să ajute cetățenii Republicii Moldova”, a conchis Grosu.


Amintim că, Calmîc a anticipat că, majorarea tarifului la gazele naturale va atrage după sine majorarea altor tarife, inclusiv energia termică și cea electrică. Declarațiile au fost făcute recent de către șeful ANRE în cadrul unei emisiuni televizate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?