Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Grosu, după acuzațiile Mariei Zaharova: „În R. Moldova, toți au dreptul să protesteze”

20 mai. 10:30   Politică
8256

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vine cu o reacție la declarațiile purtătorului de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, care s-a plîns pe faptul că angajații misiunii diplomatice ruse la Chișinău nu pot activa în regim normal din cauza multiplelor proteste organizate în fața ambasadei. Speakerul forului suprem le-a sugerat rușilor să se obișnuiască cu astfel de acțiuni.

„Apel către toate misiunile diplomatice. Domnilor diplomați, obișnuiți-vă că în Republica Moldova cetățenii au dreptul de a protesta. Nu am auzit despre cazuri, precum că cineva se deplasa cu automobilul spre poarta ambasadei și nu i-a reușit. Obișnuiți-vă că în Republica Moldova orice cetățean poate protesta în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar ambasadei. Este foarte important. Dacă acest lucru cumva nu este posibil în țările voastre, atunci să știți că în Republica Moldova acest lucru îl poate face fiecare”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii „Территория свободы” (Teritoriul Libertății – trad.) cu Lilia Burakovski.

Amintim că Maria Zaharova a declarat miercuri, 18 mai, pe faptul că din cauza multiplelor proteste din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, misiunea diplomatică nu poate activa în regim normal: „Prin inacțiunea autorităților moldovenești, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, timp de două luni, zilnic au loc manifestații antiruse. Aceste proteste afectează activitatea misiunii diplomatice”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав